Prezentare pensiune

            

          Pensiunea Paltinu este situată în Municipiul Târgovişte, Str. Calea Câmpulung, Nr. 88, într-o zonă rezidenţială liniştită, la aproximativ 10 de minute de centrul oraşului, în cazul în care doriţi să faceţi o plimbare pe jos. Oraşul Târgovişte se află pe malul drept al râului Ialomiţa, pe un platou cu o înălţime de 260 m, la limita între regiunea deluroasă subcarpatică şi cea de câmpie.Datorită poziţiei geografice favorabile,Tîrgoviştea este punctul de plecare spre cateva trasee de o valoare deosebită pentru turismul românesc: la numai 60km se află oraşul Sinaia denumită "perla văii Prahovei" , iar pe o variantă a acestui traseu se ajunge la masivul Bucegi. Urmând firul Dâmboviţei, se ajunge la culoarul Rucăr-Bran, unde frumuseţea peisajului şi monumentele naturale, istorice si de arhitectură au dezvoltat o reţea de agroturism montan. Judeţul Dâmboviţa se învecinează în vest cu jud. Argeş la est cu jud. Prahova , la sud-est cu jud. Ilfov şi la nord cu jud. Braşov.

         Pensiunea Paltinu a fost construită în anul 2007, prin adăugare unei noi aripi la vila deja existentă. La amenajarea acesteia s-au folosit cele mai noi materiale de construcţii, iar designerii profesionişti au reuşit să creeze o atmosferă plăcută, relaxantă şi tonifiantă prin redarea unor culori calde si atrăgătoare aşternute pe suprafeţele interioare. Pensiunea are un număr de 14 camere cu diferite configuraţii menite să satisfacă nevoile celui mai pretenţios client, ce ne calcă pragul. Fiecare cameră este prevazută cu baie proprie si televizor. Pe timp de iarna confortul este sporit prin creşterea temperaturii interioare cu ajutorul unei centrale de sol, marca BOSCH, iar pe timp de vară sistemul de climatizare creează o atmosferă placută si răcoroasă.
       
          În curte se pot parca lejer un număr de 2 maşini, maxim 3, asigurând în acest fel securitatea maşinilor, cu care clienţi noştri au venit. Tot în curte, pensiunea este dotată cu un gratar utilat complet, disponibil 24/7 clienţilor noştri. La parterul pensiunii există în dotare o bucatărie imensă, utilată în întregime cu tot ce este necesar pentru a putea servi masa liniştit, o mică recepţie cu birou, calculator şi televizor. Deasemenea tot aici se mai găsesc un număr de 4 camere cu pat matrimonial.

          La primul etaj avem 2 camere cu paturi duble şi un spaţiu de petrecut timpul liber, dotat cu frigider, pentru alimente sau băuturi reci, cuptor cu microunde, filtru de cafea, TV.
          Mansarda deţine 2 spaţii de relaxare, dotate cu 2 canapele, scaune şi o măsuţă, unde se poate fuma, purta discutii, etc.Tot la mansardă se află restul de 8 camere, dintre care 4 camere cu pat matrimonial, 2 camere single, 1 cameră dublă şi 1 cameră triplă.

          În cadrul întregii pensiuni există două reţele internet wireless (internet fără fir) cu ajutorul carora clienţii cu dispozitive PC mobile( Laptop, PDA, Telefoane compatibile WiFi), se pot conecta gratuit la internet. De asemenea pensiunea dispune şi de televiziune prin cablu, toate camerele fiind dotate cu televizoare color cu telecomandă.

Teritoriul judeţului Dâmboviţa aparţine în proporţie de cca. 80 % sectorului cu clima continentală (5o%) ţinutul climatic al Câmpiei Române şi 3o % ţinutului climatic al Subcarpaţilor) şi în proporţie de cca. 2o % sectorul cu clima continental-moderetă (ţinuturilor climatice ale munţilor mijlocii şi înalţi). Ţinutul cu clima de câmpie se caracterizează prin veri foarte calde, cu precipitaţii moderate şi ierni nu prea reci, cu viscole, rare şi frecvente intervale de încălzire, care duc la topirea stratului de zăpadă. Pentru sectorul cu clima continental-moderată sunt caracteristice verile răcoroase, cu precipitaţii abundente şi ierni foarte reci, cu viscole frecvente şi strat de zăpadă stabil pe o perioadă îndelungată.